Työnantajien yleisimmät kysymykset

Työnantajien yleisimmät kysymykset pyöräedusta

Alla löydät listattuna vastauksia työnantajien useimmin esittämiin kysymyksiin pyöräetuun liittyen.

Pyöräedun vaikutus muihin etuihin

Vaikuttaako pyöräetu muihin luontoisetuihin?

Pyöräetu ei vaikuta muihin luontoisetuihin, eikä työntekijän omiin verovähennyksiin tai esimerkiksi kilometrikorvauksiin. Ainoa rajoitus on, että polkupyöräedun ja työsuhdematkalipun verovapaa yhteisarvo voi olla yhteensä enintään 3400 € vuodessa.

Mikä on pyöräetupolitiikka?

Mikä on pyöräetupolitiikka?

Pyöräetupolitiikka on työntekijän ja työnantajan välinen dokumentti, jossa määritellään edellytykset ja ehdot työsuhdepyöräetuun sekä työnantajakohtaiset käytännöt etuun liittyen. Pyöräetupolitiikassa on hyvä määritellä mm. työntekijän oikeus polkupyöräetuun, edun vaikutus palkkaan sekä toimintatavat työsuhteen muutostilanteissa.

Lue lisää

Mitä jos työsuhde päättyy kesken vuokrakauden?

Mitä tapahtuu työsuhteen päättyessä kesken vuokrakauden?

Vuokrasopimus voidaan helposti ja veloituksetta siirtää uudelle työnantajalle (n. 42 % tapauksista), mikä on työntekijän kannalta aina paras vaihtoehto. Työntekijä voi myös lunastaa pyörän itselleen vuokrasopimuksessa määritetyllä lunastushinnalla (n. 54 % tapauksista). Työntekijälle huonoin vaihtoehto on palauttaa pyörä (n. 4 % tapauksista), mutta tämäkin mahdollisuus on toki aina olemassa, mikäli työntekijän henkilökohtainen tilanne niin vaatii eikä pyöräetupolitiikassa ole muuta määritelty.

Kuinka paljon pyöräetu maksaa työnantajalle?

Mitä pyöräedun tarjoaminen maksaa työnantajalle?

Yleisin toimintamalli on, että pyöräedun arvo (100 €/kk) vähennetään työntekijän bruttopalkasta ja työnantaja kattaa kuukausittaisen toimisto- ja käsittelykulun (15 €/kk). Tällöin pyöräedun tarjoamisen kustannus työnantajalle on 13,66 €/kk pyöräetua käyttävää työntekijää kohden, sillä työnantaja säästää sosiaalikuluissa 1,34 €/kk. Pyöräedun kustannuksia ei voi vähentää arvonlisäverotuksessa ja ilmoitamme tästä syystä kaikki hinnat aina sisältäen arvonlisäveron 24 %.

Lue lisää

Ota meihin yhteyttä

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-17