Näin pyöräetu toimii työnantajalle

Pyöräetu tarjoaa suuren vaikutuksen kevyin kustannuksin

Yleensä pyöräetu tarjotaan vähentämällä edun arvo työntekijän bruttopalkasta. Näin pyöräedun tarjoaminen on työnantajalle edullista työntekijän hyötyessä silti merkittävästi edun verovapaudesta.

Näin GoByBike Pyöräetu toimii

Työntekijät voivat aloittaa pyörien hankkimisen heti, kun työnantaja on liittynyt palveluun. Käyttöönotto on helppoa eikä vaadi työnantajalta ponnisteluja.

 • Liity sähköisellä palvelusopimuksella

  Työnantaja liittyy palveluun ja tarjoaa edun

  Työnantajan tulee ensimmäiseksi liittyä palveluun allekirjoittamalla sähköinen palvelusopimus. Liittymisen jälkeen saatte ohjeet ja materiaalit edun käyttöönottoon ja julkaisuun. Yleensä käyttöönotto vie muutaman arkipäivän.

  Allekirjoita palvelusopimus

 • Työntekijät voivat valita pyörän vapaasti

  Hankinnat hoituvat ilman työnantajaa

  Työntekijät valitsevat ja tilaavat avustuksellamme itselleen sopivat työsuhdepyörät vapaasti valitsemastaan liikkeestä. Työnantajan ainoa tehtävä on hyväksyä sähköinen vuokrasopimus, kun työntekijänne tekemä tilaus on vahvistettu.

  Tutustu pyörän hankintaan

 • Pyöräedun palkkahallinto

  Käsittely palkoissa on tehty helpoksi

  GoByBike Pyöräedun arvo on aina 100 €/kk, jolloin edun käsittely palkoissa on yksinkertaista. Toimitamme kuukauden 1. päivä palkkaraportin, josta löydätte kaikki tarvittavat tiedot. Tarkemmat ohjeet saatte palveluun liittymisen yhteydessä.

  Lisätietoja palkkahallinnosta

Verovapaa pyöräetu lyhyesti

Pyöräedun verovapaa aikakausi alkoi Suomessa vuoden 2021 alusta

 • 1200 €/vuosi verovapaa

  Pyöräedun hyöty työntekijälle syntyy säästöstä tuloveroissa. Pyöräetu on valtion toimesta vahvasti tuettu henkilöstöetu.

 • Hankinta itsepalveluna

  Työntekijät valitsevat ja hankkivat pyörän itse. Työntekijä asioi tarvittaessa suoraan kanssamme eikä työnantajaa tarvita välikätenä.

 • Pyörät leasingpalveluna

  Hankimme työntekijän vapaasti valitseman pyörän ja vuokraamme sen työnantajan kautta työntekijälle työsuhdepyöräksi.

 • Laskutus kuukausittain

  Kaikki vuokratut pyörät laskutetaan kätevästi kustannuspaikoittain järjestetyllä koontilaskulla kuukausittain.

 • Vuokra aina 100 €/kk

  Jokaisen pyörän vuokra on aina 100 €/kk, jolloin palkkahallinto on lähes yhtä yksinkertaista kuin matkapuhelinedun kanssa.

 • Ulkoistettu hallinnointi

  Työntekijänne asioivat aina suoraan kanssamme ja pidämme huolta, että pyöräetuun liittyvät asiat eivät kuormita työnantajaa.

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Avullamme pyöräedun tarjoaminen on vaivatonta

Pidämme huolen, että pyöräetu ei kuormita työnantajaa. Suurimman osan hallinnointityöstä saamme hoidettua täysin ilman työnantajan osallistumista. Muutama pieni toimenpide on kuitenkin työnantajan vastuulla.

 • Vuokrasopimusten hyväksyminen

  Vuokrasopimusten hyväksyminen

  Yhteyshenkilön tulee hyväksyä vuokrasopimukset sähköpostiin saapuvan linkin kautta. Tämä on äärimmäisen helppo ja nopea toimenpide, joka vie noin minuutin aina uuden työntekijän hankkiessa työsuhdepyörän.

 • Pyöräedun hallinnointi palkoissa

  Pyöräedun hallinnointi palkoissa

  Kuukauden ensimmäinen päivä saapuvan palkkaraportin perusteella tulee kuukausittain aktivoida pyöräetu uusille käyttäjille ja poistaa pyöräetu niiltä työntekijöiltä, joiden sopimuskausi on päättynyt. Tämänkin olemme tehneet erittäin helpoksi.

 • Ilmoitus työsuhteen muutoksista

  Ilmoitus työsuhteen muutoksista

  Pyöräetu tulee huomioida myös työsuhteen muutostilanteissa eli esimerkiksi työntekijän työsuhteen päättyessä. Hoidamme pyöräedun osalta käytännön järjestelyt työntekijän kanssa, mutta tarvitsemme teiltä ilmoituksen muutoksesta.

Lue lisää hallinnointipalvelustamme

Lisätietoja työnantajalle

Löydät alta myös yhteystietomme. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.

Pyöräedun palkkahallinto

Pyöräedun palkkahallinto

GoByBike Pyöräedun arvo on aina 100 €/kk, mikä tekee pyöräedun palkkahallinnosta yhtä helppoa kuin matkapuhelinedun hallinnointi. Saatte kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä selkeän palkkaraportin, jonka avulla on nopeaa päivittää edun alkaessa tai päättyessä tarvittavat tiedot palkkajärjestelmään.

Tutustu pyöräedun palkkahallintoon

Kustannukset työnantajalle

Kustannukset työnantajalle

Yleisin käytäntö on, että pyöräetu tarjotaan osana työntekijän palkkaa eli käytännössä edun arvo (100 €/kk) vähennetään työntekijän bruttopalkasta. Tällöin työnantajan kustannukseksi jää pyöräedun tarjoamisesta ainoastaan toimisto- ja käsittelykulu, joka on 15 €/pyörä/kk (sis. alv 24%).

Tutustu hinnastoon tarkemmin

Usein kysytyt kysymykset pyöräedusta

Työnantajien yleisimmät kysymykset

Velvoittaako pyöräedun käyttö työmatkojen kulkemiseen pyörällä? Vaikuttaako pyöräedun käyttö muihin luontoisetuihin? Miten työnantajan pyöräetupolitiikka kannattaa määritellä? Mitä tapahtuu, jos työsuhde päättyy tai palkanmaksu keskeytyy kesken vuokrakauden? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin olemme keränneet teille valmiit vastaukset.

Katso vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Ota meihin yhteyttä

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-17

👋

Haluatko kuulla lisää pyöräedusta tai palvelustamme?

Valitse sinulle sopiva ajankohta, niin kerromme mielellämme lisää pyöräedusta ja miten helppoa pyöräedun tarjoaminen on avullamme.