Talvipyöräily yleistyy

Talvipyöräily yleistyy: Lumi ja pakkaset eivät hidasta työsuhdepyöräilijöitä

GoByBiken uuden tutkimuksen mukaan talvi ei ole este työsuhdepyöräilijöille Suomessa. Yli puolet työsuhdepyörän hankkineista jatkaa pyöräilyä myös lumisina kuukausina, mikä osoittaa pyöräilyn kasvavaa suosiota ympärivuotisena liikkumismuotona.

Autotodayn artikkeli kertoo GoByBiken hiljattain tekemästä kyselystä ja paljastaa, että 64 prosenttia työsuhdepyörän hankkineista suomalaisista aikoo pyöräillä tai pyöräilee jo talvisin. Kyselyyn vastasi lähes 9 000 työntekijää, ja Pyöräliiton mukaan marraskuussa 2023 maassa oli noin 70 000 työsuhdepyörän hankkinutta työntekijää.

Heikki Tiittanen GoByBikelta toteaa Autotodayn jutussa, että pyöräedun myötä lähes kaksi kolmasosaa etua hyödyntävistä työntekijöistä pyöräilee säännöllisesti myös talvella. Laadukkaat työsuhdepyörät mahdollistavatkin mukavan ja tehokkaan pyöräilyn kaikissa sääolosuhteissa. Tämä lisää arkiaktiivisuutta ja tukee ympäristöystävällistä liikkumista. 

Monet hyödyntävät pyörää myös työmatkoillaan talvella, jolloin yleisimmät matkat ovat 5–10 kilometrin pituisia. Kysely vahvistaa, että pyöräilyllä on tärkeä rooli suomalaista työkulttuuria ja hyvinvointia tukevana liikkumismuotona ympäri vuoden.

Lue lisää: Autotoday - Suurin osa työsuhdepyörän hankkineista suunnittelee pyöräilevänsä myös talvisin

Lähde: Autotoday 25.1.2024