Työsuhdepyöräilijöitä

Pyöräetu suureen suosioon Metsä Groupissa: yli 1 000 työsuhdepyörää hankittu

Autotoday kirjoitti asiakkaastamme, Metsä Groupista, joka otti pyöräedun menestyksekkäästi käyttöön aiemmin tänä vuonna Suomessa. Lyhyessä ajassa Metsä Groupin työntekijät ovat jo hankkineet jo yli 1 000 työsuhdepyörää. Edun suosion on poikkeuksellista, sillä yli tuhannen työsuhdepyörän organisaatioita ei ole montaa. Pyöräetua on hyödyntänyt lähes joka viides työntekijä ensimmäisen puolen vuoden aikana, suosien usein sähköpyöriä. 

Yritykset kiinnittävät kasvavaa huomiota työntekijöidensä hyvinvointiin, ja pyöräetu on osa tätä panostusta. Liikkumattomuuden aiheuttamat kustannukset ja huoli suomalaisten fyysisestä kunnosta tulevaisuudessa ovat saaneet yritykset kiinnostumaan entistä enemmän tämän kaltaisista eduista. Myös Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi huomauttaa, että pyöräetu sai alkunsa työntekijöiden aloitteesta ja on osoittanut heti suurta kysyntää.

Pyöräetua hyödyntävien työntekijöiden määrän odotetaan kaksinkertaistuvan tänä vuonna. GoByBiken perustaja Heikki Tiittanen korostaa, että pyöräedun suosio kasvaa räjähdysmäisesti Suomessa. Tiittanen toivoo, että yhä useammat organisaatiot tarjoaisivat vastaavia etuja työntekijöilleen, ja osallistuisivat ilmasto- ja hyvinvointitoimiin, kuten Metsä Group on tehnyt.

Lue lisää: Autotoday – Pyöräetu sai valtavan suosion Metsä Groupissa

Lähde: Autotoday 2.11.2023